| Liczba | 2016 |
|---|---|
| Słownie | dwa tysiące szesnaście |
| Liczebnik porządkowy | dwa tysiące szesnaście. |
| Poprzedni Rok | 2015 – dwa tysiące piętnaście |
| Następny Rok | 2017 – dwa tysiące siedemnaście |
| Wiek | 21 |
| Dekada | 2010s |
| Cyfra Rzymska | MMXVI |
2016 Słownie
dwa tysiące szesnaście