| Liczba | 2006 |
|---|---|
| Słownie | dwa tysiące sześć |
| Liczebnik porządkowy | dwa tysiące sześć. |
| Poprzedni Rok | 2005 – dwa tysiące pięć |
| Następny Rok | 2007 – dwa tysiące siedem |
| Wiek | 21 |
| Dekada | 2000s |
| Cyfra Rzymska | MMVI |
2006 Słownie
dwa tysiące sześć
| Liczba | 2006 |
|---|---|
| Wiek | 21 |
| Dekada | 2000s |
| Cyfra Rzymska | MMVI |