| Liczba | 2015 |
|---|---|
| Słownie | dwa tysiące piętnaście |
| Liczebnik porządkowy | dwa tysiące piętnaście. |
| Poprzedni Rok | 2014 – dwa tysiące czternaście |
| Następny Rok | 2016 – dwa tysiące szesnaście |
| Wiek | 21 |
| Dekada | 2010s |
| Cyfra Rzymska | MMXV |
2015 Słownie
dwa tysiące piętnaście