| Liczba | 1982 |
|---|---|
| Słownie | tysiąc dziewięćset osiemdziesiąt dwa |
| Liczebnik porządkowy | tysiąc dziewięćset osiemdziesiąt dwa. |
| Poprzedni Rok | 1981 – tysiąc dziewięćset osiemdziesiąt jeden |
| Następny Rok | 1983 – tysiąc dziewięćset osiemdziesiąt trzy |
| Wiek | 20 |
| Dekada | 1980s |
| Cyfra Rzymska | MCMLXXXII |
1982 Słownie
tysiąc dziewięćset osiemdziesiąt dwa