| Liczba | 1981 |
|---|---|
| Słownie | tysiąc dziewięćset osiemdziesiąt jeden |
| Liczebnik porządkowy | tysiąc dziewięćset osiemdziesiąt jeden. |
| Poprzedni Rok | 1980 – tysiąc dziewięćset osiemdziesiąt |
| Następny Rok | 1982 – tysiąc dziewięćset osiemdziesiąt dwa |
| Wiek | 20 |
| Dekada | 1980s |
| Cyfra Rzymska | MCMLXXXI |
1981 Słownie
tysiąc dziewięćset osiemdziesiąt jeden