| Liczba | 1972 |
|---|---|
| Słownie | tysiąc dziewięćset siedemdziesiąt dwa |
| Liczebnik porządkowy | tysiąc dziewięćset siedemdziesiąt dwa. |
| Poprzedni Rok | 1971 – tysiąc dziewięćset siedemdziesiąt jeden |
| Następny Rok | 1973 – tysiąc dziewięćset siedemdziesiąt trzy |
| Wiek | 20 |
| Dekada | 1970s |
| Cyfra Rzymska | MCMLXXII |
1972 Słownie
tysiąc dziewięćset siedemdziesiąt dwa