| Liczba | 1971 |
|---|---|
| Słownie | tysiąc dziewięćset siedemdziesiąt jeden |
| Liczebnik porządkowy | tysiąc dziewięćset siedemdziesiąt jeden. |
| Poprzedni Rok | 1970 – tysiąc dziewięćset siedemdziesiąt |
| Następny Rok | 1972 – tysiąc dziewięćset siedemdziesiąt dwa |
| Wiek | 20 |
| Dekada | 1970s |
| Cyfra Rzymska | MCMLXXI |
1971 Słownie
tysiąc dziewięćset siedemdziesiąt jeden