| Liczba | 1985 |
|---|---|
| Słownie | tysiąc dziewięćset osiemdziesiąt pięć |
| Liczebnik porządkowy | tysiąc dziewięćset osiemdziesiąt pięć. |
| Poprzedni Rok | 1984 – tysiąc dziewięćset osiemdziesiąt cztery |
| Następny Rok | 1986 – tysiąc dziewięćset osiemdziesiąt sześć |
| Wiek | 20 |
| Dekada | 1980s |
| Cyfra Rzymska | MCMLXXXV |
1985 Słownie
tysiąc dziewięćset osiemdziesiąt pięć