| Liczba | 1908 |
|---|---|
| Słownie | tysiąc dziewięćset osiem |
| Liczebnik porządkowy | tysiąc dziewięćset osiem. |
| Poprzedni Rok | 1907 – tysiąc dziewięćset siedem |
| Następny Rok | 1909 – tysiąc dziewięćset dziewięć |
| Wiek | 20 |
| Dekada | 1900s |
| Cyfra Rzymska | MCMVIII |
1908 Słownie
tysiąc dziewięćset osiem