| Liczba | 2001 |
|---|---|
| Słownie | dwa tysiące jeden |
| Liczebnik porządkowy | dwa tysiące jeden. |
| Poprzedni Rok | 2000 – dwa tysiące |
| Następny Rok | 2002 – dwa tysiące dwa |
| Wiek | 21 |
| Dekada | 2000s |
| Cyfra Rzymska | MMI |
2001 Słownie
dwa tysiące jeden
| Liczba | 2001 |
|---|---|
| Poprzedni Rok | 2000 – dwa tysiące |
| Następny Rok | 2002 – dwa tysiące dwa |
| Wiek | 21 |
| Dekada | 2000s |
| Cyfra Rzymska | MMI |