| Liczba | 1973 |
|---|---|
| Słownie | tysiąc dziewięćset siedemdziesiąt trzy |
| Liczebnik porządkowy | tysiąc dziewięćset siedemdziesiąt trzy. |
| Poprzedni Rok | 1972 – tysiąc dziewięćset siedemdziesiąt dwa |
| Następny Rok | 1974 – tysiąc dziewięćset siedemdziesiąt cztery |
| Wiek | 20 |
| Dekada | 1970s |
| Cyfra Rzymska | MCMLXXIII |
1973 Słownie
tysiąc dziewięćset siedemdziesiąt trzy