| Liczba | 2013 |
|---|---|
| Słownie | dwa tysiące trzynaście |
| Liczebnik porządkowy | dwa tysiące trzynaście. |
| Poprzedni Rok | 2012 – dwa tysiące dwanaście |
| Następny Rok | 2014 – dwa tysiące czternaście |
| Wiek | 21 |
| Dekada | 2010s |
| Cyfra Rzymska | MMXIII |
2013 Słownie
dwa tysiące trzynaście