| Liczba | 1979 |
|---|---|
| Słownie | tysiąc dziewięćset siedemdziesiąt dziewięć |
| Liczebnik porządkowy | tysiąc dziewięćset siedemdziesiąt dziewięć. |
| Poprzedni Rok | 1978 – tysiąc dziewięćset siedemdziesiąt osiem |
| Następny Rok | 1980 – tysiąc dziewięćset osiemdziesiąt |
| Wiek | 20 |
| Dekada | 1970s |
| Cyfra Rzymska | MCMLXXIX |
1979 Słownie
tysiąc dziewięćset siedemdziesiąt dziewięć