| Liczba | 1900 |
|---|---|
| Słownie | tysiąc dziewięćset |
| Liczebnik porządkowy | tysiąc dziewięćset. |
| Poprzedni Rok | 1899 – tysiąc osiemset dziewięćdziesiąt dziewięć |
| Następny Rok | 1901 – tysiąc dziewięćset jeden |
| Wiek | 19 |
| Dekada | 1900s |
| Cyfra Rzymska | MCM |
1900 Słownie
tysiąc dziewięćset