36 Słownie
trzydzieści sześć
| Liczba | 36 |
|---|---|
| Słownie | trzydzieści sześć |
| Liczebnik porządkowy | trzydzieści sześć. (36.) |
| Na czeku | Trzydzieści sześć złotych 00/100 |
| Liczba | 36 |
|---|---|
| Słownie | trzydzieści sześć |
| Liczebnik porządkowy | trzydzieści sześć. (36.) |
| Na czeku | Trzydzieści sześć złotych 00/100 |
36 słownie to trzydzieści sześć.
Na czeku pisze się Trzydzieści sześć złotych 00/100.
Liczebnik porządkowy 36 to trzydzieści sześć. (36.).