230 Słownie
dwieście trzydzieści
| Liczba | 230 |
|---|---|
| Słownie | dwieście trzydzieści |
| Liczebnik porządkowy | dwieście trzydzieści. (230.) |
| Na czeku | Dwieście trzydzieści złotych 00/100 |
| Liczba | 230 |
|---|---|
230 słownie to dwieście trzydzieści.
Na czeku pisze się Dwieście trzydzieści złotych 00/100.
Liczebnik porządkowy 230 to dwieście trzydzieści. (230.).