| Liczba | 1968 |
|---|---|
| Słownie | tysiąc dziewięćset sześćdziesiąt osiem |
| Liczebnik porządkowy | tysiąc dziewięćset sześćdziesiąt osiem. |
| Poprzedni Rok | 1967 – tysiąc dziewięćset sześćdziesiąt siedem |
| Następny Rok | 1969 – tysiąc dziewięćset sześćdziesiąt dziewięć |
| Wiek | 20 |
| Dekada | 1960s |
| Cyfra Rzymska | MCMLXVIII |
1968 Słownie
tysiąc dziewięćset sześćdziesiąt osiem