8.348 Słownie
osiem tysięcy trzysta czterdzieści osiem
| Liczba | 8.348 |
|---|---|
| Słownie | osiem tysięcy trzysta czterdzieści osiem |
| Liczebnik porządkowy | osiem tysięcy trzysta czterdzieści osiem. (8348.) |
| Na czeku | Osiem tysięcy trzysta czterdzieści osiem złotych 00/100 |