8.349 Słownie
osiem tysięcy trzysta czterdzieści dziewięć
| Liczba | 8.349 |
|---|---|
| Słownie | osiem tysięcy trzysta czterdzieści dziewięć |
| Liczebnik porządkowy | osiem tysięcy trzysta czterdzieści dziewięć. (8349.) |
| Na czeku | Osiem tysięcy trzysta czterdzieści dziewięć złotych 00/100 |