42 Słownie
czterdzieści dwa
| Liczba | 42 |
|---|---|
| Słownie | czterdzieści dwa |
| Liczebnik porządkowy | czterdzieści dwa. (42.) |
| Na czeku | Czterdzieści dwa złotych 00/100 |
| Liczba | 42 |
|---|---|
| Słownie | czterdzieści dwa |
| Liczebnik porządkowy | czterdzieści dwa. (42.) |
| Na czeku | Czterdzieści dwa złotych 00/100 |
42 słownie to czterdzieści dwa.
Na czeku pisze się Czterdzieści dwa złotych 00/100.
Liczebnik porządkowy 42 to czterdzieści dwa. (42.).