2.329 Słownie
dwa tysiące trzysta dwadzieścia dziewięć
| Liczba | 2.329 |
|---|---|
| Słownie | dwa tysiące trzysta dwadzieścia dziewięć |
| Liczebnik porządkowy | dwa tysiące trzysta dwadzieścia dziewięć. (2329.) |
| Na czeku | Dwa tysiące trzysta dwadzieścia dziewięć złotych 00/100 |