121 Słownie
sto dwadzieścia jeden
| Liczba | 121 |
|---|---|
| Słownie | sto dwadzieścia jeden |
| Liczebnik porządkowy | sto dwadzieścia jeden. (121.) |
| Na czeku | Sto dwadzieścia jeden złotych 00/100 |
| Liczba | 121 |
|---|---|
121 słownie to sto dwadzieścia jeden.
Na czeku pisze się Sto dwadzieścia jeden złotych 00/100.
Liczebnik porządkowy 121 to sto dwadzieścia jeden. (121.).