| Number | 1947 |
|---|---|
| in Words | one thousand nine hundred and forty-seven |
| Previous Year | 1946 – one thousand nine hundred and forty-six |
| Next Year | 1948 – one thousand nine hundred and forty-eight |
| Century | 20 |
| Decade | 1940s |
| Roman Numeral | MCMXLVII |
1947 in Words
one thousand nine hundred and forty-seven