8.323 Słownie
osiem tysięcy trzysta dwadzieścia trzy
| Liczba | 8.323 |
|---|---|
| Słownie | osiem tysięcy trzysta dwadzieścia trzy |
| Liczebnik porządkowy | osiem tysięcy trzysta dwadzieścia trzy. (8323.) |
| Na czeku | Osiem tysięcy trzysta dwadzieścia trzy złotych 00/100 |