779 Słownie
siedemset siedemdziesiąt dziewięć
| Liczba | 779 |
|---|---|
| Słownie | siedemset siedemdziesiąt dziewięć |
| Liczebnik porządkowy | siedemset siedemdziesiąt dziewięć. (779.) |
| Na czeku | Siedemset siedemdziesiąt dziewięć złotych 00/100 |