879 Słownie
osiemset siedemdziesiąt dziewięć
| Liczba | 879 |
|---|---|
| Słownie | osiemset siedemdziesiąt dziewięć |
| Liczebnik porządkowy | osiemset siedemdziesiąt dziewięć. (879.) |
| Na czeku | Osiemset siedemdziesiąt dziewięć złotych 00/100 |