6.988 Słownie
sześć tysięcy dziewięćset osiemdziesiąt osiem
| Liczba | 6.988 |
|---|---|
| Słownie | sześć tysięcy dziewięćset osiemdziesiąt osiem |
| Liczebnik porządkowy | sześć tysięcy dziewięćset osiemdziesiąt osiem. (6988.) |
| Na czeku | Sześć tysięcy dziewięćset osiemdziesiąt osiem złotych 00/100 |