505 Słownie
pięćset pięć
| Liczba | 505 |
|---|---|
| Słownie | pięćset pięć |
| Liczebnik porządkowy | pięćset pięć. (505.) |
| Na czeku | Pięćset pięć złotych 00/100 |
| Liczba | 505 |
|---|---|
| Słownie | pięćset pięć |
| Liczebnik porządkowy | pięćset pięć. (505.) |
| Na czeku | Pięćset pięć złotych 00/100 |
505 słownie to pięćset pięć.
Na czeku pisze się Pięćset pięć złotych 00/100.
Liczebnik porządkowy 505 to pięćset pięć. (505.).