4.472 Słownie
cztery tysiące czterysta siedemdziesiąt dwa
| Liczba | 4.472 |
|---|---|
| Słownie | cztery tysiące czterysta siedemdziesiąt dwa |
| Liczebnik porządkowy | cztery tysiące czterysta siedemdziesiąt dwa. (4472.) |
| Na czeku | Cztery tysiące czterysta siedemdziesiąt dwa złotych 00/100 |