40 Słownie
czterdzieści
| Liczba | 40 |
|---|---|
| Słownie | czterdzieści |
| Liczebnik porządkowy | czterdzieści. (40.) |
| Na czeku | Czterdzieści złotych 00/100 |
| Liczba | 40 |
|---|---|
| Słownie | czterdzieści |
| Liczebnik porządkowy | czterdzieści. (40.) |
| Na czeku | Czterdzieści złotych 00/100 |
40 słownie to czterdzieści.
Na czeku pisze się Czterdzieści złotych 00/100.
Liczebnik porządkowy 40 to czterdzieści. (40.).