2.943 Słownie
dwa tysiące dziewięćset czterdzieści trzy
| Liczba | 2.943 |
|---|---|
| Słownie | dwa tysiące dziewięćset czterdzieści trzy |
| Liczebnik porządkowy | dwa tysiące dziewięćset czterdzieści trzy. (2943.) |
| Na czeku | Dwa tysiące dziewięćset czterdzieści trzy złotych 00/100 |