2.518 Słownie
dwa tysiące pięćset osiemnaście
| Liczba | 2.518 |
|---|---|
| Słownie | dwa tysiące pięćset osiemnaście |
| Liczebnik porządkowy | dwa tysiące pięćset osiemnaście. (2518.) |
| Na czeku | Dwa tysiące pięćset osiemnaście złotych 00/100 |