2.400 Słownie
dwa tysiące czterysta
| Liczba | 2.400 |
|---|---|
| Słownie | dwa tysiące czterysta |
| Liczebnik porządkowy | dwa tysiące czterysta. (2400.) |
| Na czeku | Dwa tysiące czterysta złotych 00/100 |
| Liczba | 2.400 |
|---|---|
2.400 słownie to dwa tysiące czterysta.
Na czeku pisze się Dwa tysiące czterysta złotych 00/100.
Liczebnik porządkowy 2.400 to dwa tysiące czterysta. (2400.).