2.232 Słownie
dwa tysiące dwieście trzydzieści dwa
| Liczba | 2.232 |
|---|---|
| Słownie | dwa tysiące dwieście trzydzieści dwa |
| Liczebnik porządkowy | dwa tysiące dwieście trzydzieści dwa. (2232.) |
| Na czeku | Dwa tysiące dwieście trzydzieści dwa złotych 00/100 |