2.222 Słownie
dwa tysiące dwieście dwadzieścia dwa
| Liczba | 2.222 |
|---|---|
| Słownie | dwa tysiące dwieście dwadzieścia dwa |
| Liczebnik porządkowy | dwa tysiące dwieście dwadzieścia dwa. (2222.) |
| Na czeku | Dwa tysiące dwieście dwadzieścia dwa złotych 00/100 |