183 Słownie
sto osiemdziesiąt trzy
| Liczba | 183 |
|---|---|
| Słownie | sto osiemdziesiąt trzy |
| Liczebnik porządkowy | sto osiemdziesiąt trzy. (183.) |
| Na czeku | Sto osiemdziesiąt trzy złotych 00/100 |
| Liczba | 183 |
|---|---|
183 słownie to sto osiemdziesiąt trzy.
Na czeku pisze się Sto osiemdziesiąt trzy złotych 00/100.
Liczebnik porządkowy 183 to sto osiemdziesiąt trzy. (183.).