1.729 Słownie
tysiąc siedemset dwadzieścia dziewięć
| Liczba | 1.729 |
|---|---|
| Słownie | tysiąc siedemset dwadzieścia dziewięć |
| Liczebnik porządkowy | tysiąc siedemset dwadzieścia dziewięć. (1729.) |
| Na czeku | Tysiąc siedemset dwadzieścia dziewięć złotych 00/100 |