126 Słownie
sto dwadzieścia sześć
| Liczba | 126 |
|---|---|
| Słownie | sto dwadzieścia sześć |
| Liczebnik porządkowy | sto dwadzieścia sześć. (126.) |
| Na czeku | Sto dwadzieścia sześć złotych 00/100 |
| Liczba | 126 |
|---|---|
126 słownie to sto dwadzieścia sześć.
Na czeku pisze się Sto dwadzieścia sześć złotych 00/100.
Liczebnik porządkowy 126 to sto dwadzieścia sześć. (126.).