1.149 Słownie
tysiąc sto czterdzieści dziewięć
| Liczba | 1.149 |
|---|---|
| Słownie | tysiąc sto czterdzieści dziewięć |
| Liczebnik porządkowy | tysiąc sto czterdzieści dziewięć. (1149.) |
| Na czeku | Tysiąc sto czterdzieści dziewięć złotych 00/100 |