103 Słownie
sto trzy
| Liczba | 103 |
|---|---|
| Słownie | sto trzy |
| Liczebnik porządkowy | sto trzy. (103.) |
| Na czeku | Sto trzy złotych 00/100 |
| Liczba | 103 |
|---|---|
| Słownie | sto trzy |
| Liczebnik porządkowy | sto trzy. (103.) |
| Na czeku | Sto trzy złotych 00/100 |
103 słownie to sto trzy.
Na czeku pisze się Sto trzy złotych 00/100.
Liczebnik porządkowy 103 to sto trzy. (103.).