| Number | 1949 |
|---|---|
| in Words | one thousand nine hundred and forty-nine |
| Previous Year | 1948 – one thousand nine hundred and forty-eight |
| Next Year | 1950 – one thousand nine hundred and fifty |
| Century | 20 |
| Decade | 1940s |
| Roman Numeral | MCMXLIX |
1949 in Words
one thousand nine hundred and forty-nine