| Liczba | 2009 |
|---|---|
| Słownie | dwa tysiące dziewięć |
| Liczebnik porządkowy | dwa tysiące dziewięć. |
| Poprzedni Rok | 2008 – dwa tysiące osiem |
| Następny Rok | 2010 – dwa tysiące dziesięć |
| Wiek | 21 |
| Dekada | 2000s |
| Cyfra Rzymska | MMIX |
2009 Słownie
dwa tysiące dziewięć
| Liczba | 2009 |
|---|---|
| Wiek | 21 |
| Dekada | 2000s |
| Cyfra Rzymska | MMIX |