9.970 Słownie
dziewięć tysięcy dziewięćset siedemdziesiąt
| Liczba | 9.970 |
|---|---|
| Słownie | dziewięć tysięcy dziewięćset siedemdziesiąt |
| Liczebnik porządkowy | dziewięć tysięcy dziewięćset siedemdziesiąt. (9970.) |
| Na czeku | Dziewięć tysięcy dziewięćset siedemdziesiąt złotych 00/100 |