976 Słownie
dziewięćset siedemdziesiąt sześć
| Liczba | 976 |
|---|---|
| Słownie | dziewięćset siedemdziesiąt sześć |
| Liczebnik porządkowy | dziewięćset siedemdziesiąt sześć. (976.) |
| Na czeku | Dziewięćset siedemdziesiąt sześć złotych 00/100 |