9.420 Słownie
dziewięć tysięcy czterysta dwadzieścia
| Liczba | 9.420 |
|---|---|
| Słownie | dziewięć tysięcy czterysta dwadzieścia |
| Liczebnik porządkowy | dziewięć tysięcy czterysta dwadzieścia. (9420.) |
| Na czeku | Dziewięć tysięcy czterysta dwadzieścia złotych 00/100 |