8.960 Słownie
osiem tysięcy dziewięćset sześćdziesiąt
| Liczba | 8.960 |
|---|---|
| Słownie | osiem tysięcy dziewięćset sześćdziesiąt |
| Liczebnik porządkowy | osiem tysięcy dziewięćset sześćdziesiąt. (8960.) |
| Na czeku | Osiem tysięcy dziewięćset sześćdziesiąt złotych 00/100 |