882 Słownie
osiemset osiemdziesiąt dwa
| Liczba | 882 |
|---|---|
| Słownie | osiemset osiemdziesiąt dwa |
| Liczebnik porządkowy | osiemset osiemdziesiąt dwa. (882.) |
| Na czeku | Osiemset osiemdziesiąt dwa złotych 00/100 |
| Liczba | 882 |
|---|---|
882 słownie to osiemset osiemdziesiąt dwa.
Na czeku pisze się Osiemset osiemdziesiąt dwa złotych 00/100.
Liczebnik porządkowy 882 to osiemset osiemdziesiąt dwa. (882.).