8.770 Słownie
osiem tysięcy siedemset siedemdziesiąt
| Liczba | 8.770 |
|---|---|
| Słownie | osiem tysięcy siedemset siedemdziesiąt |
| Liczebnik porządkowy | osiem tysięcy siedemset siedemdziesiąt. (8770.) |
| Na czeku | Osiem tysięcy siedemset siedemdziesiąt złotych 00/100 |