8.427 Słownie
osiem tysięcy czterysta dwadzieścia siedem
| Liczba | 8.427 |
|---|---|
| Słownie | osiem tysięcy czterysta dwadzieścia siedem |
| Liczebnik porządkowy | osiem tysięcy czterysta dwadzieścia siedem. (8427.) |
| Na czeku | Osiem tysięcy czterysta dwadzieścia siedem złotych 00/100 |