8.057 Słownie
osiem tysięcy pięćdziesiąt siedem
| Liczba | 8.057 |
|---|---|
| Słownie | osiem tysięcy pięćdziesiąt siedem |
| Liczebnik porządkowy | osiem tysięcy pięćdziesiąt siedem. (8057.) |
| Na czeku | Osiem tysięcy pięćdziesiąt siedem złotych 00/100 |